Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Vituddens Kanotvarv

Torsdag
13
Juni

Örö - Jungfruskär 50km

Dagen började vid 7.30, med kaffe i storstugan, och sjörapporten. Vid 8 knatade jag upp till Owe och Elisabet för frukost, mycket gott!

Owe drog iväg med båten för att hämta ett gäng gäster som skulle ha personalfest. Elisabet testade tipspromenaden på mig. Vid 10 var jag påväg, mycket belåten med min vistelse på Örö. Tack Elisabet och Owe för allt, samt Sandell för tipset!

I lugn medvind drog jag mig ner till Västervik, Vitudden närmare bestämt. Jag gick upp till kanotvarvet, det var här min Matilda föddes! Jag träffade Ingvar, ägaren av varvet. Expressen hade varit där dagen innan, och intervjuat honom i nästan 6 timmar, så idag låg han efter lite med ordrarna. Trots stressen tog han sig tiden att visa runt mig på varvet i 45 minuter. Han visade även sin mycket vackra racerbåt. Det visade sig också att han hade stenkoll på mig, då han följer min blogg, och vi pratade också gemensamma bekanta i form av Elisabet och Owe.

Ingvar är lite av ett snille enligt min ringa mening. Racerbåten han designat går i en otrolig massa knop, han har ritat de flesta av VKVs kajaker, uppfann pontonröret för kajaker och driver VKV. Det var mycket kul att få träffa honom och se hur det går till. Jag såg även hans kajak ligga på hans tomt några hundra meter från varvet. De flesta dagar paddlar han nämligen till jobbet, idag var det dock regnigt.

Därefter bar det av igen. Ingvar skickade med mig ett nytt ryggstöd och tips om en nygrävd kanal mellan Hasselö och Sladö, som inte var utmärkt på sjökorten. Ryggstödet var mycket behövligt, och kanalen skyddade mig från den lite ilskna sjön utanför, och var ett perfekt lunchställe.

Väl ute på sjön igen började det blåsa upp ordentlig medvind, och sjö på det. Jag njöt i fulla drag av att få paddla min VKV från Västervik, hon är lagom stabil i medsjö, otroligt snabb, lätt, och har alla de smarta funktioner man kan behöva på sjön.

Jag gick iland 21.30, imorgon ska jag försöka nå Tyrislöt, borde vara en enkel sak. Där väntar mor, far och lillasyster. Grattis Greta, som får sommarlov imorgon. SMHI varnar för kuling, dock säger prognosen inte mer än 7 sekundmeter.

Visa kommentarer