Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Vilken härlig dag!

Torsdag
6
Juni

Brödjeholmen - Spjutsö 39km

Rätt tidigt väcktes jag av morgonsolen. Inte sådär gassande varm, bara precis lagom. Så fort jag öppnat tältduken ville jag dock därifrån, fåglar och fågelbajs överallt! Vid 8.50 satt jag i kajaken, frukosten fick bli en chokladkaka, favoritsmaken Digestive.

Efter en liten stund var jag rätt trött på att paddla i stiltje, det blir lätt lite långtråkigt. Jag drog därför igång Spanarna i P1, och lyssnade konstant till ungefär klockan 17, så nu är jag ifatt! Nytt avsnitt kommer imorgon.

Lunchen åts i Hörvik, jag tror jag behöver få i mig mer kalorier, så bulgur är numer ett nytt inslag i lunchen. Sittandes på en brygga...

Vidare nordöst tog jag sikte på Tärnö, för middag. Medvind dit, trots SMHIs prognos om det motsatta. Det hade hunnit bli lite vågor också, så jag kunde surfa hela vägen, rätt skoj.

Efter kvällsmaten, då jag såg någon paddla förbi i en Black Pearl, drog jag vidare till Spjutsö där jag nu sitter. Så fort jag kom iland kom kanadagäss springandes. Jag gick runt och kollade efter tänkbara tältplatser, och en skock får går nästan till attack mot mig, stannar bara en meter från mig och föser bort mig. Har även sett paddor och illrar här! Notera dock att jag bara träffat en människa idag, och vi sa bara "hej". Imorgon blir det intervju med Sala Allehanda!

Visa kommentarer