Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Sveriges kärnkraftverk - check

Söndag
23
Juni

Öregrund - Storskär 36km

Innan väckarklockan ringde, var jag uppe och började morgonrutinen. Dock var jag rätt trött redan imorse. Vid 9.10 kom jag iväg, med Öregrund som första anhalt.

I Öregrund gick jag iland och provianterade och tog en mjukglass. På vägen tillbaka till kajaken gick jag förbi ett café som spelade en platta jag spelade sönder för några år sedan. Så när kajaken var startklar, gick jag tillbaka till det cafét och tog en baguett med skagenröra och en kopp kaffe, till den bra musiken.

Vidare nordväst efter en timme i Öregrund, började jag bli kall i min wetshirt, det blåste varma vindar, men vattnet känns kallare här. Så efter en liten omväg för att kunna byta om i blåsten, kom jag iväg mot Forsmark pånytt.

Det gick rätt långsamt ändå, jag hade sned medvind men var rätt trött, behövde nog sova igen några timmar egentligen. Forsmark var precis vad jag förväntade mig, men efter kärnkraftverket, har jag inte sett varken själ eller båt. Det känns häftigt att komma in i någon form av vildmark ändå, hoppas känslan kvarstår ända till Haparanda. Ön jag sover på är fin, i närheten av ett fågelskydd.

Visa kommentarer