Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Surf

Söndag
16
Juni

Hummelvik - Askö 40km

Proviantering inne på Ica Kvantum i Oxelösund var dagens första uppgift. De hade till och med min favorit, frystorkad Spaghetti Bolognese! Gas fick jag också tag på.

Efter en andra frukost med gröt gjord på enbart müsli, lämnade jag mor, far och Greta i Hummelvik, för att dra mig vidare österut. Först klockan 11.30, med fören inställt på Nynäshamn, lite djärvt, gav jag mig av.

Mest hela dagen har havet dånat in från söder. Det innebar väl egentligen inte några stora problem, men ingen medvind, och jag gömde mig inomskärs en del.

Vid 21 hade jag tajmat det perfekt till en fin liten ö. När jag såg den närmare i verkligheten, och inte bara på sjökortet, såg jag skyltarna, fågelskydd till augusti. Mitt ute på Yttre Hållsfjärden fanns det inte mycket bättre att göra än att fortsätta till Askö, i ytterligare någon timme. Vågorna började bli ännu större, och med solen så lågt var det inte alltid lätt att se konturerna, så bara ett 10-tal meter från Askö fick jag surf, och kajaken drev rätt mot klippväggen. Nu löste jag det snyggt som tur var. Askö är inte fy skam egentligen, mycket fin med bra tältplats, eldstad och grusstränder.

Visa kommentarer