Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Sen start, tidig kväll

Tisdag
4
Juni

Borrby - Tobisborg 19km

Jag var uppe rätt tidigt imorse, tänkte dra mig iväg i motvinden. Vid 16 skulle den vrida till medvind. Efter att lägret var rivet, skulle jag bara diska och packa kajaken. Vid disken tog det stopp, jäklar vilken vind jag skulle gå upp emot. Istället spenderade jag förmiddagen med att läsa böcker, tvätta underkläder, sola och bada. Något 3g hade jag däremot inte, så inget jobb.

Strax efter 14 hade vinden vänt, så jag läste färdigt kapitlet, åt upp lunchen och packade kajaken. Ut genom brottsjöarna hade jag inte kapellet på, det var ju både grunt och rätt stora brytande vågor. Direkt efter brottsjöarna fick jag således pumpa ut vatten ur kajaken innan jag kunde komma vidare. 14.50 var jag påväg alltså.

Direkt efter Simrishamn gick jag in för att käka kvällsmat, planen var att paddla till typ 22.30. När jag surfat iland på rätt stora vågor kikar jag tillbaka. Det där vill jag helst inte gå ut igenom, åtminstone inte om det bara rör sig om några timmars paddling. Det är rätt bökigt att slå sig ut genom brytande sjö! Därför blev det tidig kväll, rätt skönt i sig.

Visa kommentarer