Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

På båda sidor

Fredag
5
Juli

Långrudde - Vapplan 37km

Å ena sidan vaknade jag verkligen på fel sida imorse. Andra dagen med mulet väder. Vinden hade inte vridit upp till västlig, snarare ostlig, så det blev sidvind hela dagen. När solen väl tittade fram vid 16, var det så disigt att jag behövde navigera över de små fjärdarna med enbart kompass. Jag försökte efter lunchen liva upp mig med en ölkorv och plommon, men det gav mig bara mer energi att vara irriterad. Jag försökte kika på att gå iland en snabbis i Umeå hamn imorgon, men då behöver jag nog lägga på mig många tusen kilo, finns inget där för en kajak. Framöver har jag troligen nordliga vindar 6 av 10 dagar, jag tänkte vara klar runt den 11. Behöver jag nämna att jag inte var så motiverad under dagen, och paddeltagen inte tog mig särskilt många kilometer idag? Först vid 10.30 var jag i vattnet.

Vid ett grund ginade jag, och när jag kommit över det, kikar jag upp på närmsta vågen, den slår med full kraft in i mig, och vänder kajaken och vrider min överkropp rätt ner i vattnet. Efter några långa sekunder släppte vågen mig, och jag kunde med ett högt stöd ta mig upp igen. Inte ens fick jag testa på att rolla.

Å andra sidan regnar det över Umeå idag, men här ute i skärgården lyser solen varmt under fastlandets regnmoln. Min ö är helt underbart fin, och imorgon tänker jag bara tänka positiva tankar. Jag hade även påhälsning av en gädda vid morgondisken!

Visa kommentarer