Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Nöjd dag

Söndag
19
Maj

Havstenssund - Sotekanalen 38km

Dagen började lite långsamt, så efter två timmars frukost och paddling var jag iväg vid 10.

Tjurpannan var otroligt enkel, så jag paddlade duktigt på söderut. En bit ner stötte jag på Christine, som ska börja paddla HBB i juli. Vi pratade en stund om HBB, Seagull Elite och andra kajakgrejer.

Efter Hamburgsund stötte jag på en svensk som försökte begå Harakiri med norsk motorbåt. Han höll på att greja med sin fina segelbåt, när en rejält stor norsk motorbåt blåste förbi. För att få motorbåten att få sakta ner, rusade han ut sin lilla jolle mitt framför motorbåten. Den bara väjde, och förstörde ännu mer för svensken. Trots sin nära-döden-upplevelse önskade han mig lycka till.
Eftersom vinden låg ost-nordost, valde jag att gå ostligt en bit, för att kunna korsa hela bukten i ett svep. Det gick mycket bra, med vinden i ryggen.

Nu sitter jag i Sotekanalen. Jag hade bestämt mig för att paddla till klockan 20.00. När det klockslaget slog, befann jag mig mitt i Sotekanalen, med stenvallar på båda sidorna. På den ena fanns det kossor, så jag tog den andra som min tältplats. Ska bli spännande att se om jag kan konka ner kajaken för stenvallen imorgon.

Imorgon ska vädret dock bli sämre.

Visa kommentarer