Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Mycket bra dag

Lördag
1
Juni

Öresundsbron - Gislövs läge 34km

Idag har jag haft kanske bästa dagen hittils. Hoppas du som läser har haft en lika bra dag! Tillåt mig att berätta, det börjar klockan 9.

Jag sov rätt länge med mina nya mått mätt, 9 som sagt. Därefter drack vi kaffe hemma hos Carl och Leslie. Vid 10 hade vi cyklat ner till deras båt i Falsterbokanalen, och åt medhavd frukost där, mycket mysigt! De ska ta båten ner till Istanbul genom Europas kanaler, sälja huset och vara borta ett år, häftigt!

Efter mycket trevlig frukost drog vi oss ner till Limhamn, där kajaken låg. Väl där mötte Sydsvenskan(tidning) upp och gjorde ett reportage, det är otroligt roligt med uppmärksamhet! På frågan "varför?", svarar jag fortfarande lite luddigt, men det är nog för dagar som idag!

Vid 12 paddlade jag bort från Limhamn, journalisterna och Leslie och Calle Montan. Under Öresundsbron utstötte jag glädjetjut, det är ju verkligen en viktig milsten! Nåväl, strax innan Falsterbokanalen kom ett otroligt regnoväder in, och jag satt bara i underställströja, kallt! Snabbt på med paddeljackan på stenvallen vid Falsterbokanalen alltså, som jag passerad vid 16.

Rätt nöjd men något kall äter jag middag på kommungränsen till Trelleborg. Strax innan själva Trelleborg, ser jag någon på en brygga febrilt vinkades åt mig. Jag svänger in och snackar med killen, en skåning i 65-årsåldern. Så fort jag öppnar munnen ber han om ursäkt för att han vinkat in mig. Jag var ju stockholmare. Lite stött förklarar jag att jag inte har med Stockholm att göra, jag kommer från lilla Sala i Västmanland. Nåväl, han ville börja paddla kajak, och trodde jag var från trakten, och kunde guida honom i djungeln av kajakföreningar.

Som plåster på såren(att jag paddlat in till land för prata) bjuder han in mig på kaffe och öl på hans terass. Det har regnat hela tiden sedan 4, men nu slutar det och havet är spegelblankt, och slående vackert. Vi pratar om mitt äventyr, hans barn, Skåne med mera, och har riktigt trevligt över en kopp kaffe, jag och Per. Därefter paddlar jag vidare, och har nu slagit läger i Gislövs läge, efter Pers rekommendation. Jag dricker i skrivande stund en öl som han skickat med som proviant. Tänk vilka oväntade möten man får vara med om!

Visa kommentarer