Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Mulet och kallt

Torsdag
4
Juli

Skagsudde - Långroudde 39km

Jag vaknade till mulet väder, men vinden hade lugnat ner sig något. Tog lite sovmorgon, så 10.40 var jag påväg, mest för att jag inte somnade tidigt igår.

Väl utanför min skyddadde vik blev jag överraskad! Överraskad av att inte ha pontoner, kajaken vickade ju bäst den ville. Det tog några vågor innan gamla vanliga tekniken med höfterna var tillbaka.

Sommar i P1 spelades från högtalarna, totalt 3 avsnitt, varav 2 dubbel lyssning hanns med. Insjunken i sommarpratarna, gick jag iland för lunch. En fin sandstrand bland sommarstugor, där jag satt i lä. En kille i min egen ålder kommer fram och börjar prata, så vi surrade en bra stund om allt trevligt. Jag försökte förklara vart jag började paddla, men varken Strömstad eller Göteborg hjälpte. Han var dock imponerad av att jag paddlat från åtminstone Stockholm!

Väl ute igen, kikar jag på sjökortet, och jämför med verkligheten. Något stämde inte riktigt, så GPSen fick avgöra min position. Besviket inser jag att jag inte alls kommit så långt jag hoppats på, får skylla den dåliga uppmärksamheten på sommarpratarna.

Visa kommentarer