Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Morgonbadare

Söndag
9
Juni

Styrsholm - Kolboda 35km

Vid 9 var jag påväg igen, morgonrutinen kändes något mer effektiv. I början var det bleke, så jag började frenetiskt leta efter något jag kunde lyssna på. GPSen står även för radio och musik numer, något jag iofs inte använder särskilt ofta.

När jag insåg att det rörde sig om en låt på 3 minuter, fick jag snällt paddla istället. Vinden blåste upp, medvind, så medsjön blev nog med underhållning. Här är det fullt med grund, så sjön blir inte så grov. Man behöver dock vara uppmärksam på alla dessa grund överallt.

Efter lunchen, som intogs på en liten klippt gräsplätt, gick det norrut i medvinden igen. Vid kvällsmaten klockan 18 ringde jag till päronen, vi planerar två möten de kommande två helgerna, mycket trevligt. Bråviken på lördag kanske är lite optimistiskt.

Nu ser jag ut över Kalmar, som är höljt i ett åskmoln, som verkar parkerat där. Man får inte tälta på den här badstranden, men optikern Sandén tillät mig, han visste mycket väl om HBB, hade en Anita och en Prijon och skulle tillbaka. Han tog även kort på mig, som ska skickas till paddelkompisarna hans. Trevlig prick, han varnade mig dock för morgonbadarna, så vid 6 är det uppgång imorgon, kanske gör jag dem sällskap, 14 grader!

Visa kommentarer