Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Militärövning

Måndag
27
Maj

Olofsbo - Tylösand 31km

Dagen började långsamt och segt, tog nästan 3 timmar på mig att komma i kajaken. Vid 10.40 var jag påväg.

Det började med lätt motvind, som mojnade till stiltje. Hallands Väderö ska ha haft 1 sekundmeter under dagen, så det stämmer bra. Stiltje är ju lättpaddlat, men också ganska tråkigt. Halland i sig är ju ganska tråkigt, sand överallt och rätt långa trista sträckor utan skärgård.

Hela dagen hade jag hört smällar, som om enorma containrar smälldes igen. Jag visste att jag skulle passera ett skjutfält, men drog inte kopplingen förns jag såg planen. Vid ett tillfälle hade jag ett flygplan rakt över mig, jagad av en missil, spännande! Vid skjutfältet fick jag vänta en timme innan övningen var över innan jag passerade till Tylösand.

Visst är stranden här fin, men jämfört med Böda Sand eller Apelviken vet jag inte varför man ska sjunga om just denna. Stranden innan där jag väntade var slående vacker, och jag pratade med några par som var ute på kvällspromenad. Imorgon skvallrar SMHI om upp till 13 sekundmeter ostiligt över Laholmsbukten, med start runt klockan 8. Huruvida det är sant eller inte får vi se, men jag ska försöka gå in i bukten, så slipper jag det värsta på överfarten. Nu väntar jag på lågtrycket som ska föra med sig åska och regn under natten.

Visa kommentarer