Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Klämdag

Lördag
25
Maj

Kärra - Espevik 17km

Tja, mycket paddling hanns inte med idag. Istället fick jag njuta av kusinernas sällskap, fick kolla på Fredriks blivande lägenhet, luncha på Blå Dörren och spela Bamse-spelet med Maya. Vidare gjorde jag mig två bekantskaper, som möjligen kan leda till lite tvätt- och sovmöjligheter i Laholm respektive Ystad.

I början var jag lite stressad att komma iväg. Men tillslut insåg jag att Haparanda var rätt långt bort ännu, att få umgås med släkt här i Varberg är mer värt än en halv dag tidigare till Haparanda.

Det blir ju inte så många platser jag kan stanna hos släkt och vänner längs kusten, då varken Sala, Västerås, Hallstahammar eller Boden är särskilt lättillgängliga från HBB-kusten. Man får passa på att njuta!

Klockan 17.10 satt jag i kajaken och paddlade söderut. Förbi Ringhals, och Klosterfjorden, inget direkt märkvärdigt. Vid 20 hade jag kommit till Espevik, och fick således återigen ta in hos Anderssons igen, väldigt lyxigt. Lite mer seriösa tag imorgon helt enkelt. Bilderna(utom den på Ringhals) togs av Fredrik, mycket vackert på när Malin testar att sitta i kajaken. Tydligen blev hon smutsig av glasfibersitsen!

Tack till Fredrik och Tomas, som hämtat och lämnat mig vid kajaken! Och Malin, Anita, Hanna, Maya och tidigare nämnda för husering och trevligt sällskap. Klämdagen refererar ju förstås till Mayas fingrar och korsdraget, där de klämdes i dörren.

Visa kommentarer