Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Kaffekoppar

Onsdag
29
Maj

Torekov - Viken 28km

Vid 9.30 var jag iväg, ut över Skälderviken. 9 sekundmeter var mycket riktigt, men helt utan vindbyar.

Halvvägs över till Kullen började vågorna skjuta i höjden. Vad värre var, var att de också bröt. Det är tungt att hålla emot en brytande våg, men det gick hela vägen till Kullen. Där stannade jag för lunch. Häftig kulle, men inte lika majestätisk som Hovs hallar.

Vinden var i sidan över hela Skälderviken, och sedan motvind hela vägen ner. Harvande i motvinden, var jag rätt trött vid 18, så i Höganäs stannade jag till för att gå till ICA och även få mig lite kvällsmat(en 80 minuters promenad totalt sett). Hade aldrig stannat här om det inte vore för mammas fina koppar!

På pizzerian gick HIF - MFF, rätt livat och kul. När jag bad om att få vattensäcken påfylld, var killen bakom disken rejält förvånad över att jag paddlat från norska gränsen. Nyheten spred sig som en löpeld bland personalen på stället, de var mycket imponerade.

Tillbaka i kajaken paddlade jag ytterligare en timme. Solen hade gått ner när jag gick iland, så jag traskade upp på stranden. Först konstiga vita pinnar, sedan en alldelens för välklippt gräsmatta. Här slår jag upp tältet!, tänkte jag. Efter lite vidare tankar insåg jag att jag nu stog mitt på en golfbana. Nu står tältet 30 meter Out Of Bounds, hoppas ingen riktigt morgonpigg spelare slicear ut bollen på mitt tält.

Visa kommentarer