Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Höga Kustens klinkersplattor

Måndag
1
Juli

Åstön - Hemsön 51km

Efter ett morgondopp och välbehövlig nagelklippning kom jag iväg 9.10. Ut över Åvikebukten gick tyngre än jag väntat mig.

När jag passerade Svenskäret gick jag in för tidig lunch vid sandstranden. Därmed skjöt jag den tänkta sena lunchen i Härnösand framåt, till middag istället. In i sundet mellan Härnön och fastlandet bildades som en vindtunnel in till Härnösand med en riktigt stark medvind, trevligt!

I Härnösand knallade jag några få minuter till Ica Maxi. Egentligen behövdes inget inför Haparanda, men det kunde vara kul att lyxa till sista veckan såhär. Därefter gick jag tillbaka till kajaken för middag på Hamnkrogen. Restaurangen kändes först lite väl fin för mig i torrdräktsbyxor och ulltröja. Snart kom min nyuppvärmda "Pizza á la Norrland" in, på en klinkersplatta från Bauhaus, då kände jag mig mer hemma. Nu var jag den enda på restaurangen som inte högljutt klagade på maten. Alla restauranger kan ju inte vara bra.

Jag lämnade klinkersplattan bakom mig och drog mig vidare, till nordligaste Hemsön där jag nu sitter i tältet. Höga Kusten är rätt mäktigt att paddla igenom!

Visa kommentarer