Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Halvt inblåst

Torsdag
23
Maj

Torslanda - Risö 25km

Dagen började långsamt, jag somnade ju vid 16 dagen innan, och vaknade således tidigt. Vinden skulle avta efter lunch, så jag väntade och läste bok i tältet.

Klockan 13 drog jag iväg, trots att vinden inte mojnat ett dugg. Ut över Göteborgs farled, Torslanda - Brännö tog två timmar. Därefter kröp jag mellan öarna ner till Vrångö, missade inte ett paddeltag från klockan 13. Donsö var väldigt vacker, full med moppar(där Harstena och Gilis något att lära). Efter det började den lite väl tilltagna överfarten till fastlandet.

Jag ställde kompassen på syd-sydöst för att tjäna någon mil. Halvvägs ute insåg jag hur fruktansvärt långt det var till fastlandet. Jag hittade några utmärkta surf-spots med bränningar, kanske inte så hett med fullpackad kajak bara. När solen gick ner gick jag iland här, på Risö, en väldigt vacker ö rätt nära fastlandet.

Imorgon skas det upp tidigt, söder om Varberg är målet, för att träffa "Varbergarna"(kusinerna, kusinbarnet, moster och Thomas). Skönt att sova inomhus en natt, med dusch!

Visa kommentarer