Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Hagel och familj

Fredag
14
Juni

Jungfruskär - Tyrislöt 42km

Dagen började lite långsamt, vinden ven i tältduken och regnet öste ner. Först vid 10.35 kom jag iväg, skönt att få sova ut eftersom jag jobbade mer än jag sov på Örö. Aldrig ledig som egen företagare...

I medvinden tog jag sikte på att proviantera på butiken i Fyrudden. Någon timme innan jag var framme där, vände vinden till stark västlig och regnet öste ner. Snart började det smattra obehagligt på kajaken, och göra väldigt ont i hårbotten och på öron, hagel! Det var smärtsamt, men kort. Nu kan jag pricka av den naturupplevelsen, vänligen hagla inte igen tack.

In i Fyrudden och handla på den kanske tveksamt sorterade matbutiken, åtminstone för mina frystorkade behov. Sen bar det av i maklig takt ner till Tyrislöt, och både vågor och vind tog fart, stackars segelbåtarna låg mest ner när de kryssade.

När jag anlände i Tyrislöt stod Greta, mamma och pappa och väntade och välkomnade. Vi åt god kvällsmat tillsammans, och jag kunde koppla av och bara njuta av att bli ompysslad. Även om personalen här är väldigt trevlig, har de kanske inte helt stenkoll på allt. Dock är butiken välsorterad ur en paddlares ögon, upp och handla vid 8 imorgon. Inatt sover jag i en säng i en stuga bredvid vattnet.

Visa kommentarer