Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Förberedelser

Lördag
11
Maj

Roll-träning och kartor

Det börjar närma sig starten, om ganska precis en vecka ska jag sätta första paddeltaget utanför gamla färjelägret i Svinesund! Det verkar ju onekligen som att väder och vind har varit intressant hittills!

Hursomhaver, så hann jag med nästan 2 mils paddling på Temsen i tisdags, för att avslutas med en trevlig BBQ med kajakklubben. Samt förra veckan var jag ner och roll-tränade igen, med James. Det kändes inte alls lika stabilt att rolla, men runt kom jag. På måndag ska vi testa lite andra rollar, som svep-roll, grönlandsroll, roll&entry och handroll, får se hur långt vi hinner.

Jag fick hem kartorna idag, 34 delar skalade efter precis de områden jag behöver. Jag fick de utskrivna från Amsterdam, och i en storlek som precis ryms i mitt kartfodral blev riktigt snyggt!

Jag var så trygg med torrdräkten sist jag rollade, att jag bara rullade ihop delarna lite slarvigt. Tji fick jag, oj vad kallt det var i vattnet.

Även i tisdags paddlade jag i torrdräkten. Till saken hör att sommaren verkligen har kommit till London, så det är riktigt varmt. Temsen är dock inte ett dugg varmare. Så när jag klev ur torrisen var den bannemig mer våt på insidan än utsidan, så varma dagar är den överraskande nog lite varm.

Spännande saker hände på Temsen dock. Vi blev stoppade från att paddla ut, eftersom någon trillat av en båt. Ingen visste vilken båt den trillat av från, de glömde säga det över VHFen, och sen slutade båten svara. Så polisbåtar drog ut för att hitta denna person som ramlat i floden. Det slutade dock lyckligt, för efter 10 minuters lyssnande på VHFen, visade det sig bara vara fel i någons passagerarlista.

Visa kommentarer