Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Driver med inblåst

Onsdag
26
Juni

Storjungfrun - Storjungfrun 0km

Jag vaknade under natten av att vinden hade blåst upp, ordentligt nordlig. När sedan väckarklockan ringde brydde jag mig inte om att gå upp, det blåste motvind, nästan kuling med enorma vågor.

Tillslut gick jag upp och åt frukost, strax innan 9 var gröten klar. Det blåste otroligt mycket och regnade. Sedan kröp jag tillbaka in i tältet, som inte var uppspänt i lä då gårdagen bjöd på en vindstilla kväll, och nu vågade jag inte flytta på tältet. Jag noterade också att kajaken låg närmare vattnet nu, den låg en halvmeter över vattenytan igår, i sin lilla skyddade vik.

Efter närmare 7 timmars bokläsning i tältet gick jag ut för lunch vid 16. Nu hade vattenståndet höjts ordentligt! Morgonens torra frukostplats låg under ett par decimeters vatten nu. Något var märkligt med kajaken också, den låg annorlunda. Jag gick fram och kikade, och insåg att den faktiskt flyttat på sig några meter. Först var jag riktigt förbannad på mig själv, sen skulle sittbrunnen pumpas på vatten bland de redan brutna vågorna och den hårda vinden. Jag inspekterade skrovet noga, ett par nya tvärgående repor fanns där, men de var väldigt ytliga, vilken fruktansvärd tur! I framtiden räcker inte 50cm ens på ostkusten.

Visa kommentarer