Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Det blir mörkt fort

Måndag
20
Maj

Sote-kanalen - Mollösund 46km

Idag känns det som jag paddlat på riktigt bra. Dagen började med att jag drack kaffe, och vem tittar förbi om inte Peter Sjödin! Han var lite förundad över hur jag fått upp kajaken för stenvallen.

Nåja, vi pratade en stund, mest om hur ofantligt tidigt man kan gå upp och några gemensamma bekanta. Han hade gått upp tidigt imorse, och hade redan avverkat 3 timmars paddling när han kom till Sotekanalen.

Jag drog iväg 40 minuter efter att han paddlat vidare. Det var runt 10.40. Efter Kungshamn gick jag rätt mot Lysekil, där jag stannade och käkade lunch, laddade batterierna och bytte vatten. Precis vid inloppet fick jag syn på Peter, så vi måste paddla i samma tempo.

Sedan drog jag vidare, runt 17.20. Gullholmen var väldigt vacker. Planen var att gå iland på Tjörn, eller när skymningen kom, vilket som nu kom först. Efter att jag lämnat Gullholmen började det skymma, och jag letade tältplatser. Tillslut hade jag paddlat hela vägen till Mollösund, där jag hittat en liten vik där jag gick iland i mörkret.

Visa kommentarer