Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Blombergs dag

Fredag
28
Juni

Klacksöarna - Bålsön 51km

Vid 9.40 gick startskottet, i medvinden. Efter att jag nått Korsholmen, tog jag sikte på Agön i fjärran. Ute på Enhammarsfjärden började ostliga dyningar dyka upp, stora grejer.

Lunch på Agön, sen vidare mot Hornslandet. Precis när jag ska lämna Kuggören bakom mig, dyker en motorbåt upp, som stannar i farleden och tittar på mig. Det var Blomberg, för jag paddlade fram. Det såg rätt obehagligt ut i den lilla ekan bland dyningarna och det tyckte även han. Han körde båten till stugan, för barnbarnen skulle sova över inatt, även därför han inte kunde bjuda hem mig. Han frågade direkt om jag skulle till Haparanda. Jodå, det skulle jag. Han sa att han sett många HBB-paddlare här genom åren, någon Leif brukade stanna där, 5 gånger hittills. Jag nämnde att jag varit ute 41 dagar; då svarade han rappt att jag hade 14 dagar kvar, och det stämmer nog ganska väl.

Jag luskade lite om Strömsbruk, inhandling, färskvatten och el behövs rätt snart. Strömsbruk var inte mycket att ha tyckte Blomberg, men affär i Stocka och restaurang i Mellanfjärden, perfekt. Tipset om nattläger var perfekt!

Visa kommentarer