Sverige runt i kajak 2013 - Mårten Wetterberg

Åhus

Torsdag
6
Juni

Trevisborg - Brödjeholmen 39km

Jag kände mig rätt taggad imorse, medvind och något mindre svall mot stranden! Jag vaknade utan väckarklocka, men kom iväg först 10.40.

Ganska direkt påbörjade jag överfarten till Åhus, det var en bra bit, som var klar klockan 18. På vägen stannade jag till och åt lite ölkorv ute i bukten.

I Åhus gick jag iland och åt pizza samt handlade på ICA. Mycket vacker stad, rätt lik Visby med trånga gator och backiga gränder. God pizza också! Jag svarade lite på mail och gjorde lite småjobb också. Det är något som slår mig, vad lite tid som blir över till annat när man paddlar HBB. Ska det inte paddlas, så sover man, river/bygger läger, lagar/äter mat. Så rullar dagarna på, rätt behaglig livsstil faktiskt!

Vid 21 var jag tillbaka i kajaken, och paddlade till 23.30. Jag såg ut en ö som jag gick iland på. Kanske inte den trevligaste ön, underlaget jag drog upp kajaken på vill jag inte veta vad det var, såg nämligen inte i mörkret. Men fy så det stank! Blir inte frukost på denna ö imorgon kan jag lova, ska hitta en ö som gud kom ihåg. Skönt att vara tillbaka i skärgård igen!

Visa kommentarer